Planeat

Príbehy

Špenátové lievance s kuracím mäsom a paradajkami

Špenátové lievance s kuracím mäsom a paradajkami Recepty

Ingrediencie

  • 2 paradajky (132 g)
  • 1,5 misky špenátu (30 g)
  • 3,5 PL ovsených vločiek (38,5 g)
  • 2 slepačie vajcia (110 g)
  • 2,5 PL bieleho jogurtu (max 1,8 % tuku) (50 g)
  • 70 g kuracích pŕs
  • 0,5 ČL olivového oleja (2,5 g)

Postup prípravy

  • Kuracie prsia nakrájajte na kúsky a ugrilujte na panvici.
  • Keď sú hotové, prikryte ich, aby nevychladli.
  • Všetky suroviny na špenátové lievance (špenát, vločky, vajcia, jogurt) spolu zmixujte v mixéri čo najviac dohladka.
  • Následne cesto dávkujte na rozohriatu panvicu do tvaru lievancov a každý lievanec opekajte zhruba 1 minútu z každej strany.
  • Keď sú lievance hotové, naservírujte všetky suroviny na tanier buď navrstvením na seba alebo podľa vašej fantázie.
Planeat

Máte záujem o chutné a zdravé recepty na mieru? Zohľadníme aj vaše alergie a chuťové preferencie!

mám záujem

Tento recept je obľúbená večera Julky Kužmovej z Extrémnych premien.
Prečítajte si jej príbeh premeny